Правила за безопасен ски туризъм

0
5.00 avg. rating (93% score) - 1 vote

правила ски туризъмПрактикуването на ски туризъм се свързва с планината и зимния сезон. През зимните месеци, по – голямата част от хората предпочитат да прекарват времето си лежерно, полегнали пред камина или с включен климатик в помещението. Но съществува група от хора, които очакват първия сняг с нетърпение, за да нарамят туристическата раница и да поемат към някое красиво кътче и курорт. Понякога еуфорията от зимната ваканция и красота може да заслепи разума и да ни вкара в неприятности.
За да бъде ваканцията запомнена с хубави изживявания е от значение да се спазват правила за безопасност в планината. Колкото и красива да е, зимната планина е особено негостоприемна към хората.

Ски туризмът включва както практикуване на всякакви видове зимни спортове, така и зимни преходи в гората. Когато се приготвяте за практикуване на спорт не забравяйте да се снабдите с всички необходими елементи от защитната екипировка.

Някои скиори избягват да слагат очила за предпазване от снега и вятъра. Това се оказва главна причина за голям брой падания и наранявания. Каквито и професионалисти да сте в карането на ски или сноуборд, движете се единствено по маркираните и пригодените за целта писти. Не излизайте от очертанията. Често пъти, сноубордистите поради собствената си самонадеяност стават жертви на инциденти. Спазвайте всички ограничения и знаци по пистите. Когато излизате да карате ски или сноуборд, предупредете своите близки или приятели. Правилата за безопасност на ски туризъм при преходи са почти идентични. Проверете дали имате всичко необходимо в туристическата раница – достатъчно провизии, здраво въже, ножка и запалка. Облечете се топло и се подгответе за суровата планина. Спазвайте знаците по обозначените еко пътеки и не се отклонявайте от маршрута. Вземете със себе си мобилен телефон със заредена батерия. Преди да излезете от хотела или хижата, предупредете своите близки.
Практикуването на безопасен ски туризъм трябва да бъде издигнато на първо място. Инцидентите в планината могат да бъдат с фатален край. Не рискувайте да провалите ваканцията си с необмислена постъпка.

Share.

Comments are closed.